De kracht van intuïtie

“Wat achter ons ligt, en wat voor ons ligt, is niets vergeleken met wat in ons ligt” – Ralph Waldo Emerson

Je intuïtie is een groot goed. Weten wie je bent, wat goed voor jou is en wat jij nodig hebt is hele waardevolle kennis. Als je contact hebt met je eigen wijsheid, dan kun je keuzes maken die goed voor je zijn. Dan hoef je minder naar anderen te kijken en kun je meer op jezelf vertrouwen.

We hebben allemaal dit innerlijke licht in ons. Het wijst ons de weg, ook in moeilijke en donkere tijden.

Maar hoe luister je naar de stem van je intuïtie? Hoe laat je je eigen licht schijnen? Er zijn veel verschillende manieren om naar binnen te keren. Zoals mediteren, je dromen opschrijven, in de natuur zijn of een gesprek hebben met iemand die echt naar je luistert.

Een Beeldend Dagboek bijhouden is ook een manier, waarop je naar binnen kunt keren. Een creatieve manier. In alles wat je in de dagboek maakt, kun je jezelf terug zien. Je beeldend werk houdt jou een spiegel voor. Tekenen, schilderen en collages maken helpt je, om contact te krijgen met je eigen intuïtie.

Een simpele oefening is de volgende: Maak een tekening of collage bij de vraag: “hoe voel ik mij vandaag”? Als je klaar bent, schrijf je er woorden bij. Stel jezelf dan de vraag: “wat heb ik nodig?”. Teken hierover, schrijf hierover.

Maak regelmatig iets in je dagboek. Dan ga je je eigen verhaal herkennen. Wie jij bent, en wat je nodig hebt.

Wil je meer weten? Meer handvatten? Meer oefeningen?

Doe dan de online cursus Beeldend Dagboek. In 7 lessen ontdek jij jouw verhaal in beelden.

Klik hier voor meer informatie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s